Allerhande Zeep&Zo

Workshop Powertex - Stone Art

6

De workshop Powertex/Stone Art gaat weer van start !!!

Wil je eens ervaren hoe het is om met Powertex te werken en wil je zelf, met familie of vriendinnen een leuke workshop volgen? dan laat ik je tijdens deze workshop kennis maken met de kunst van Powertex en Stone Art.
Je kiest een object, heb je geen idee wat je wilt maken geen probleem in mijn atelier vind je genoeg voorbeelden en boeken om inspiratie op te doen, of bekijk alvast wat voorbeelden op de website.
Aan het einde van de workshop ben je een ervaring rijker en met een voldaan gevoel en een mooi zelfgemaakt object dat helemaal klaar is, ga je naar huis.

Prijs voor deze workshop bedraagt €12,50 per persoon / per uur, inclusief alle materialen, koffie/ thee met een lekkernij.

Wilt u meer informatie over deze workshop of wilt u zich aanmelden, neem dan telefonisch contact op of stuur een bericht met uw vraag of opmerking d.m.v het contact formulier .

Langskomen kan natuurlijk ook, kijk voor de openingstijden op de contactpagina onder bedrijfs info.

6

Informatie over Powertex / Stone Art.

Wat zijn de eigenschappen van Powertex.

Powertex is een milleuvriendelijke textielverharder / decoratieverharder op waterbasis. Het is te gebruiken voor papier, textiel, pluche, leer, karton, glasvezelmat enz. Powertex is uitstekend te combineren met zelfhardende kleisoorten, beton, steen, keramiek, hout verbandgaas en nog veel meer materialen. Driedimensionaal werken op doek of paneel behoort ook tot de mogelijkheden. Powertex droogt transparant en mat op. Het is mogelijk Powertex op kleur te brengen met een kleurpigment bijv. Powercolor. Powertex droogt aan de lucht, maar verwarmen met een haardroger of radiator versnelt de droogtijd. Het beeld of decoratie kan overgeschilderd worden met olieverf, acrylverf, latex of Powercolor gemengd met Easycoat. De droogtijd bedraagt één tot drie weken. Onmiddellijke waterbestendigheid verkrijgt u door het voorwerp na droging 10 minuten te verwarmen tot 130 graden Celsius. Uiteindelijk kunt u het werkstuk nog overschilderen met Easycoat Varnish wat een zijdeglans effect geeft. Ook deze vernis is waterbestendig.

Belangrijk.

Wat is Stone Art.

Stone Art is een soort papier-maché  met een zeer specifieke samenstelling. In combinatie met Powertex kunt u een zelfhardende klei maken, grove en fijn structuren alsook steen effecten verkrijgen. Uniek aan Powertex en Stone Artpoeder, je kunt deze door de speciale samenstelling polijsten waardoor u een identieke steen imitatie verkrijgt.
U kunt Stone Art op drie manieren gebruiken.